Про це інформує Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).
В Україні питання харчової безпеки регулюються на законодавчому рівні, зокрема, законами «Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини» та «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», які забезпечують безпечність харчових продуктів на шляху «від лану до столу».
Відповідальність за безпечність харчових продуктів несе виробник, а контроль здійснює Держпродспоживслужба.
Сьогодні, коли Україна бореться за свою свободу та незалежність, фахівці Держпродспоживслужби продовжують контролювати безпечність продуктів, що потрапляють на полиці магазинів та до закладів громадського харчування.
Понад те, з початку російського військового вторгнення Держпродспоживслужбою продовжується робота щодо розширення експортного потенціалу українських товаровиробників, у тому числі до країн ЄС – верифіковано та валідовано відомості 20 експортерів товарів українського виробництва до країн Європейського Союзу, – інформує Держпродспоживслужба України на власній сторінці у соціальній мережі.
«Голос України».