Весь прогресивний світ розраховує на позитивний висновок Єврокомісії та політичне рішення Європейської Ради 23–24 червня надати Україні статус країни-кандидата. Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі з Президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем.

Сторони обговорили політичну, фінансову та гуманітарну допомогу Україні та спільне майбутнє ЄС та України.

«Ще одним важливим питанням для України є послідовність і безперервність у санкційній політиці проти російської федерації», — наголосив Руслан Стефанчук.

За його словами, санкції — це інструмент для руйнування військової машини росії. Важливо, що ЄС зберіг єдність для запровадження ембарго на імпорт нафти. Водночас необхідно посилювати санкційний тиск на росію задля подальшого підвищення ціни розв’язаної нею війни.

Руслан Стефанчук подякував ЄС за надання надзвичайної макрофінансової допомоги Україні в розмірі 600 млн євро.

«Особливо вдячний за оголошене рішення щодо фінансування дефіциту України, а також довгострокової відбудови нашої країни. Макрофінансова допомога в розмірі до 9 млрд євро стане суттєвою підтримкою України в ці складні часи. Сподіваюся на швидку процедуру прийняття цього важливого та своєчасного рішення», — розраховує Спікер Парламенту України.

Під час розмови із Шарлем Мішелем Руслан Стефанчук закцентував, що росія має бути визнана державою-спонсором тероризму, а збройні сили росії — терористичною організацією.

Також Україні необхідне сучасне озброєння стандартів НАТО та боєприпаси.

«Нам потрібна постійна матеріально-технічна підтримка, включаючи паливо та фінанси, щоби прискорити перемогу», — наголосив Руслан Стефанчук.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України