Парламент пропонує створити друкований орган ЗМІ при Міністерстві оборони. Для цього законотворцям потрібно буде внести зміни до статті 8 закону про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні та пункту 4 статті 14 закону про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації, передбачивши права Міноборони на створення такого ЗМІ. Відповідний законопроект за ініціативою заступниці голови комітету, голови підкомітету запровадження цінностей і стандартів НАТО, міжнародного військового співробітництва та миротворчості Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яни Безуглої зареєстровано в парламенті 7 червня і вже направлено на розгляд у Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики.
 
Аргументуючи необхідність таких змін, народний депутат апелює до того, що у зв’язку із введенням воєнного стану та з огляду на відкриту збройну агресію російської федерації є необхідність збереження інструментів, які дозволять «оперативно проводити інформаційну політику». Наявність друкованих видань, засновниками яких виступають органи сектору безпеки і оборони, є звичайною практикою для демократичних країн Євросоюзу, США та Канади, каже вона. І акцентує, що це країни з високими стандартами захисту свободи слова, на які ми орієнтуємося.
 
У пояснювальній записці, яка супроводжує проект змін, наголошується також на тому, що шостим пунктом Доктрини інформаційної безпеки України, затвердженої указом Президента 25 лютого 2017 року, на Міністерство оборони покладено завдання з організації та забезпечення супроводження інформаційними засобами виконання завдань оборони, донесення достовірної інформації до військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань, зокрема через засоби масової інформації.
 
Ухвалення змін до деяких законів щодо діяльності друкованих засобів масової інформації (№ 7439) дозволить проводити ефективну інформаційну політику для забезпечення національної безпеки й оборони і допоможе дати гідну відсіч збройній агресії російської федерації, переконана М. Безугла. Парламентарій запевняє, що їх реалізація не матиме впливу на ринкове середовище, забезпечення захисту прав та інтересів суб’єктів господарювання, громадян і держави. І сподівається, що запровадження друкованого ЗМІ при Міноборони допоможе боротися з іноземною агресією, тероризмом, проявами сепаратизму та іншими викликами, які нині маємо в своїй країні.