Наукова установа знана у світі завдяки створеним сортам, яких виплекали тут понад дві сотні. Серед них - озима пшениця Українка 0246, Миронівська 808 та багато інших.
«Це надзвичайно кропітка робота, - зазначив Олександр Гайду на своїй сторінці у Фейсбук, - адже на виведення одного сорту потрібно 12-15 років! Але наші дослідники не зупиняються. А тому зараз випробування українських сортів тривають на полях Європи.
Це вкотре доводить: український продукт - надзвичайна цінність, а Україна - повноправна частина європейської спільноти!»
Голова Комітету наголосив, що аграрії - справжні герої нашого часу!
І ті, хто вирощують насіння, і ті, котрі сіють та збирають урожай.
Підготувала Галина КВІТКА.
Фото з Фейсбук сторінки Олександра Гайду.