Уподовж літа тут зможуть відпочити 300 дітей, які через воєнні дії змушені переїхати у безпечніші регіони країни. Проект втілюється за підтримки Посольства США в Україні.

Діти, які зможуть відпочити та відновитися у таборі, це здебільшого жителі Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Чернігівської та Київської областей.

За даними Міжнародної організації з міграції, понад сім мільйонів українців від початку війни залишили свої домівки та втекли з місць, де тривають активні бойові дії.

«Не всі родини з дітьми можуть і хочуть виїхати за кордон, як психолог я розумію, що передусім допомога потрібна дітям, котрі опинилися у небезпеці через війну. Ми вирішили подарувати їм літо та організувати табір для тих, хто прийшов такі випробування у своєму житті. Передусім треба відновити дітей психологічно. Для цього ми долучаємо психологів, реабілітація відбуватиметься в атмосфері ігор та свята. Так само наш табір дасть змогу долучити до роботи людей, котрі втратили її через війну. Аби знайти родини, котрим потрібна така підтримка, ми звертаємося до міських адміністрацій, де є дані про сім’ї, що втекли від війни та мають статус внутрішньо переміщених осіб. У першу зміну до нас приїдуть діти з Луганщини та Донеччини, у другу – з Бучі та Ірпеня, третю – з Харківщини та Сумщини. Плануємо долучати до кожної зміни по 50 дітей», – поділилася засновниця і директорка табору 7fields Оксана Волжина.

Одна зміна триватиме 12 днів (перша розпочалася з 6 червня), за літо планується шість заїздів. На території табору є дитячі майданчики, два басейни, тенісний корт, мотузковий парк, вуличні шахи та кінотеатр. Також працює музична студія та майстерні з хендмейду. Для старших дітей заплановано ігри і майстер-класи з антикорупції.

Вартість перебування однієї дитини в таборі – 315 євро. Частину коштів ініціатори проекту залучають від міжнародних організацій, частину – від приватних благодійників. Усі отримають лист, хто саме поїде в табір за його кошти. А діти підготують благодійникам малюнки та подяки.

Стежити за перебуванням дітей-переселенців у таборі 7fields можна на його сторінці у Фейсбуці:
https://www.facebook.com/groups/1561714840825031