Футбол. Сьогодні три українські клуби проведуть матчі передостаннього туру відбірного раунду Ліги чемпіонів. Звичайно, найкращий настрій — у «Дніпра», котрий достроково здобув перепустку в плей-оф і подарував вболівальникам усієї України футбольну євровесну.

Наша команда на «Дніпро-Арені» приймає румунський клуб «Пандурій» з Тиргу-Жіу. Початок матчу — о 22:05. Телетрансляцію вестиме канал 2+2. Нагадаємо, що на полі суперника «Дніпро» переміг з рахунком 1:0. Хочеться, щоб результат першого поєдинку не вплинув на відвідуваність зустрічі в Дніпропетровську і якомога більше вболівальників прийшли підтримати команду Гуанде Рамоса. Вона заслужила на таку повагу.

Провести матч «Дніпро» — «Пандурій» доручено суддівській бригаді з Кіпру на чолі з Леонтіосом Тратту. Він народився 11 лютого 1973 року, арбітром ФІФА став 2006-го. Вже кілька років активно залучається до роботи на матчах групового раунду Ліги Європи, кваліфікації Ліги чемпіонів, а також на поєдинках відбірних турнірів першостей світу та Європи.

Одного разу кіпріот обслуговував матч за участю українського клубу: 2011 року він зафіксував перемогу «Ганновера» над полтавською «Ворсклою» — 3:1. Його асистентами будуть Міхаліс Сотіріу та Афінодорос Іоанну. Додаткові помічники — Маріос Панаї та Мірос Цеггаріс. Четвертий арбітр — Арістідес Хрісту. Делегатом УЄФА призначено Дмітрія Бокерію з Грузії, а суддівським спостерігачем на матчі буде Азім Худієв із Айзербаджану.

*** 

Дещо в іншій ситуації перебуває «Чорноморець», який з чотирма очками посідає третє місце в групі. Одесити мають лише теоретичні шанси вийти до наступного раунду. По-перше, їм треба вдома виграти в хорватського клубу «Динамо» (Загреб). Початок зустрічі на клубному стадіоні о 22:05 (транслюватиме телеканал «Футбол»). По-друге, треба, щоб сьогодні у Софії лідер групи «Лудогорець» (10 очок) переміг ПСВ (Нідерланди, Ейндговен), котрий має 7 очок. І тоді в завершальному матчі 12 грудня одеситам треба здолати представників країни тюльпанів.

Це, так би мовити, варіанти. Але в футболі прогнози, як відомо, — річ невдячна. Тому давайте конкретно налаштовуватися на одеську зустріч «моряків» із динамівцями Загреба. Досвід перемагати цей колектив команда Романа Григорчука вже має, адже в першому турі в столиці Хорватії вона виграла 2:1.

Багато що сьогодні на стадіоні «Чорноморець» залежатиме не лише від господарів поля, підтримки трибун, а й від арбітражу. Обслуговуватимуть поєдинок фахівці з Німеччини на чолі з Феліксом Цваєром. Його помічники — Гольгер Геншель, Крістоф Борнгорст. Додаткові арбітри — Бастіан Данкерт та Даніель Зіберт, четвертим рефері на матчі буде Ян-Гендрік Зальвер. І нехай вони дотримуються лише букви футбольного закону.

Делегатом УЄФА призначено Болоша Макрея з Угорщини, а суддівським спостерігачем — Вацлава Крондла з Чехії.

У першому матчі Романа Зозулю (з м’ячем) завжди опікали кілька суперників.

Фото з сайту УЄФА.