Футбол. Гравці та тренери київського «Динамо», їхні вболівальники, звичайно, не забули про поразку в першому турі групового турніру Ліги Європи вдома саме від «Генка». Тепер кияни мають шанс реабілітуватися. А ще — подбати про вихід до плей-оф. Нагадаємо, що бельгійці з 8 очками лідирують у групі G. У «Динамо» — 7, у швейцарського «Туна» і «Рапіда» (Відень) — по 3. Тому бажано не відкладати вирішення головного завдання на останній матч, який динамівці проведуть 12 грудня на НСК «Олімпійський» проти віденців.

Але то віддалені події. А сьогодні нас турбує інша проблема — бельгійська. До аеропорту Льєжа наша делегація прилетіла вчора, але діставалася до пункту призначення з великими пригодами  і тривалою затримкою рейсу, бо довелося навіть змінювати літак. 

Після прибуття динамівці переїхали до тихого й затишного міста Гасселт (центр провінції Лімбург, що у Фландрії) неподалік від Генка, де розмістилися в «Radіsson Blu Hotel».

«Генк» перебуває на четвертому місці в чемпіонаті Бельгії (32 очки), в якому лідирує «Стандард» (Льєж) — 37. В останньому турі суперник киян надто засмутив своїх прихильників, поступившись у гостях «Остенде» — 0:4. Тепер «Генк», гадаю, намагатиметься зігнати зло на «біло-синіх»...

До речі, журналісти, котрі супроводжують нашу команду, мешкають у Генку, в «М-Hotel». Група підтримки обрала собі «Carbon Hotel». Очікується прибуття динамівських вболівальників не лише з України, а й із сусідніх країн Європи. Організатори подбали про те, щоб можна було спокійно придбати квиток на поєдинок безпосередньо перед його початком. Це можна зробити у спеціальній касі з 17:30 до 19:00 (за бельгійським часом) біля входу в гостьовий сектор стадіону «Кристал Арена» (вміщує 24 604 глядачі). Вартість квитка становить 10 євро.

А сама гра розпочнеться о 20:00 за київським часом. Пряму телетрансляцію на нашу країну вестимуть канали «Україна» і «Футбол». На матчі працюватиме бригада арбітрів з Португалії. Головний рефері — Дуарте Гомеш, асистенти — Венансіу Томе і Антоніу Гордінью. Додаткові помічники — Жоау Капела та Угу Морейра, четвертий рефері — Педру Гарсіа.

Делегатом УЄФА призначено Джека Гранді (Нідерланди), суддівським спостерігачем буде чех Іржи Ульріг.

Наостанок кілька слів про погоду. Синоптики прогнозують захмарене небо, дощ і плюс 8 градусів.

Віктор БРАНИЦЬКИЙ (із Генка).

Єдиний м’яч у ворота «Динамо» в Києві забив Жюльєн Гор’ю (ліворуч).

Фото з сайту УЄФА.