У Запоріжжі ще не морозно, але вже холодно. Через те міська влада заклопотана не лише підготовкою до Новорічних свят, а й питанням допомоги найвразливішим. 

Цього року, окрім відкриття пунктів харчування у всіх районах, паралельно діє Центр обліку бездомних осіб Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування. Фахівці цього закладу не лише проводять первинний облік безхатченків, а й їх своєрідне сортування. Адже в одних бездомних проблеми з документами і реєстрацією, у других — з пенсією та соціальними виплатами, а у третіх — просто потреба отримати дах над головою, зокрема в будинку-інтернаті. Тут вони одержують направлення на санітарно-гігієнічну обробку та перевірку на туберкульоз й інші тяжкі захворювання.

У місті широко рекламуються номери телефонів, за якими можна повідомити «про людей, які потрапили в екстремальну ситуацію і потребують допомоги». Адже значне зниження температури у попередні роки закінчувалося людськими втратами. І тут, особливо в 2012 році, обласний центр і увесь регіон попри зусилля МНС опинилися серед «лідерів». Зрозуміло, що майже всі загиблі від переохолодження виявилися безхатченками.

Запоріжжя.