Водночас українська ударна авіація продовжує атакувати ворога на кількох стратегічних напрямках. За даними Генштабу ЗСУ на 6.07, бомбардувальники та штурмовики Повітряних сил ЗСУ знищили два польові склади боєприпасів, два взводні опорні пункти російських окупантів та понад 10 одиниць ворожої техніки.

На Волинському та Поліському напрямках не спостерігається ознак формування наступальних угруповань ворога на території білорусі.

На Слов’янському напрямку ворог намагається покращити тактичне положення своїх підрозділів. Наші захисники відбили ворожий штурм та відкинули окупантів назад у районі Долини. Противник веде штурмові дії поблизу Мазанівки, бої тривають.

На Краматорському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Сіверська та Григорівки. Українські воїни завдали ворогу значних втрат під час його спроби наступу в районах Верхньокам’янського, Білогорівки та Григорівки. Окупанти відійшли.

На Бахмутському напрямку противник обстрілював наші позиції з артилерії різних калібрів, завдав авіаудару в районі Вуглегірської ТЕС. Наші воїни зупинили ворожий наступ у районі Спірного та відбили атаку неподалік Вершини. Противник намагається провести перегрупування.

Російські окупанти продовжують завдавати ракетних ударів по об’єктах у Миколаївській області. Залишається подальша загроза таких дій. У готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України утримує в морі чотири носії високоточної зброї.

На Луганщині тривають артобстріли позицій українських сил на адміністративному кордоні області поблизу Лисичанська у напрямку Бахмута. ЗСУ стримують рашистів на межі Луганської та Донецької областей і не дають перерізати автошлях Бахмут — Лисичанськ, що пролягає повз Білогорівку.

Загарбники продовжують завдавати масованих ударів по Слов’янську. Британська розвідка вважає: саме Слов’янськ стане місцем наступної ключової битви за Донбас. Росія перекинула на ізюмський напрямок більшість частин Східної і Західної груп військ, що залишилися в наявності, і продовжує наступ на місто.