Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко звернувся зі вступним словом до учасників практичного семінару «Досвід Хорватії в період вступу до ЄС. Роль Парламенту Хорватії». 

«Досвід Хорватії, як і досвід будь-яких інших наших колег, які пройшли шлях кандидатства до Європейського Союзу, є дуже цінним для України», — наголосив Олександр Корнієнко та додав, що ті завдання, які має виконати Україна, — дуже амбіційні у плані законодавчого забезпечення європейської інтеграції. 

Перший віцеспікер зауважив, що Верховна Рада України та Кабінет Міністрів України — «це основні джерела та точки збору імплементації законодавства». 

«Висловлюючись у цифрових метафорах, нам треба збільшити потужність, коефіцієнт корисної дії нашого «парламентського двигуна» на тему євроінтеграції вдвічі чи втричі», — зазначив Олександр Корнієнко. До того ж, він повідомив, що триває робота над підготовкою відповідної постанови, яка буде вноситися за підписами президії Парламенту, щодо посилення інституційної спроможності Верховної Ради України у питанні євроінтеграції.

Насамкінець Перший заступник Голови Парламенту акцентував, що досвід Хорватії буде ближчим до України, з огляду на «близькість наших народів і схожість історії наших країн». 

Довідково. Захід організовано за участю Міністерства закордонних та європейських справ Хорватії, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Програми «USAID РАДА: Наступне покоління».

Прес-служба Апарату Верховної Ради України