Насамперед Руслан Стефанчук висловив вдячність за теплий прийом місяць тому під час робочого візиту, а також за те, що «швидко відгукнулися на моє запрошення відвідати Україну».

«У цей складний час ваша підтримка має величезне значення для всього Українського народу. Висловлюємо від імені Парламенту глибоку вдячність Франції за мобілізацію підтримки держав-членів Європейського Союзу для надання Україні статусу кандидата у члени ЄС. Для Українського народу досягнення повноправного членства в Євросоюзі — це стратегічна мета», — наголосив Спікер Парламенту України.

До того ж, Руслан Стефанчук повідомив, що вчора разом із Жераром Ларше підписав Декларацію про наміри щодо парламентського партнерства між Верховною Радою України та Сенатом Франції. «Це черговий крок, направлений на поглиблення та зміцнення двосторонніх зв’язків між нашими державами», — зазначив він.

Окрім того, Голова Верховної Ради України зауважив, що нещодавно у Швейцарії був представлений масштабний план відновлення України: «Ми розраховуємо на активну участь Франції у реалізації цього плану».

«Ми високо цінуємо військово-технічну допомогу, яка надходить від вашої держави, і особливо вдячні за передачу важкого озброєння таких як САУ CAESAR», — акцентував Руслан Стефанчук і подякував за активні зусилля та лідерство Франції у запровадженні санкцій проти росії, ухвалення шостого пакету санкцій Європейського Союзу та вагому гуманітарну допомогу.

«Вкрай важливо посилювати тиск на агресора та демонструвати йому, що єдність цивілізованого світу залишається на найвищому рівні», — насамкінець резюмував Голова Верховної Ради України та запросив особисто Жерара Ларше та делегацію Сенату Франції взяти участь у саміті Кримської платформи.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України