Опозиція вже зібрала необхідну кількість підписів для винесення на розгляд Верховної Ради питання про відставку Кабінету Міністрів. Про це під час прес-конференції заявив народний депутат від фракції «Батьківщина» Андрій Павловський.
«Наступного пленарного тижня Голова Верховної Ради Володимир Рибак, згідно з Регламентом, має винести на розгляд парламенту питання про відповідальність уряду за перевищення службових повноважень. Оскільки у Партії регіонів і комуністів є більшість, опозиції проголосувати за це фізично неможливо. Але коли під парламентом збираються небайдужі громадяни, бувають винятки, як, приміром, під час Помаранчевої революції у 2004 році», — зазначив він.
Народний обранець нагадав, що Юлія Тимошенко звернулася до лідерів опозиції з проханням заради об’єднання суспільства під час мітингів відкласти свої партійні інтереси і політичні амбіції на другий план. Відповідаючи на запитання, за яких умов і в якій перспективі може бути звільнена Ю. Тимошенко, А. Павловський сказав: все залежить від Віктора Януковича.
Шанси на підписання Угоди про асоціацію у Вільнюсі, на його думку, дорівнюють одному—двом відсоткам. «У політиці бувають несподівані речі. Переконаний, нині ведеться відповідна робота з боку європейських партнерів і сподіваюсь на те, що В. Януковичу у Вільнюсі зроблять пропозицію, від якої він не зможе відмовитись. Тим більше європейські керівники кажуть: двері для нашої країни поки що відчинені. Водночас є чітка відповідь ЄС, що заради України ніхто окремий саміт весною 2014 року не збиратиме. А в порядку денному планових самітів питання щодо України немає», — підкреслив парламентарій та додав, що непідписання Угоди призведе до радикалізації суспільства, соціального вибуху.