Як повідомляє Міністерство інфраструктури України гирлом Бистрим р. Дунай поновлено рух торговельних суден.

Завдяки звільненню від російських окупантів острова Зміїний, стало можливим використання каналу гирла Бистре суднового ходу Дунай-Чорне море для заходу/виходу торговельних суден.

Відкриття цього суднового ходу дозволить збільшити суднозаходи до українських портів на Дунаї, що сприятиме зростанню експорту аграрної продукції морським шляхом. За інформацією Міністерства інфраструктури України, через гирло Бистре до українських портів на Дунаї вже дісталися 8 суден. Захист цивільних суден, що йдуть до українських дунайських портів, забезпечують Збройні Сили України.

За інформацією Державного агентства автомобільних доріг України сьогодні робота дорожніх організацій зосереджена на відновленні проїзду «дорогами життя», через які проходять основні обсяги товарів та гуманітарних вантажів.

Автомобільна дорога загального користування міжнародного значення М-07 Київ - Ковель - Ягодин, що веде до Польщі через пропускний пункт «Ягодин - Дорогуськ» є важливим коридором для перевезення товарів та гуманітарних вантажів.

З огляду на значний ріст трафіку вантажного транспорту «варшавською» трасою, задля забезпечення безпечного і безперебійного проїзду. Днями завершено роботи з відновлення 300 пог. м дорожнього покриття на двох мостових переходах через річку Західний Буг, що розташовані на під’їзді до ПП «Ягодин - Дорогуськ».

Дорожники відфрезерували старе дорожнє покриття та влаштували 5-сантиметровий шар асфальту. Незабаром нанесемо нову дорожню розмітку. Дорожні роботи проводились без перекриття руху вантажного транспорту, тож затримок при перетині кордону не було.

Раніше, з 27 червня ПП «Ягодин - Дорогуськ» став пропускати виключно вантажівки понад 7,5 т та автобуси, а легкові автомобілі перенаправили на найближчий у Волинській області КПП «Устилуг - Зосин».

Працюємо заради перемоги!

Інформаційне управління