За кількістю вибухів та публічним ефектом цей удар перевершив декілька умовних «Чорнобаївок» і, безперечно, став одним із найпотужніших серед уже декількох десятків таких «привітів» рашистам за останні декілька днів.

За наявною інформацією, на знищеному об’єкті не тільки розміщувався склад боєприпасів, а й базувалось декілька десятків паливозаправників та була розгорнута передова ремонтна база армії рф.

ОК «Південь» підтвердив знищення ворожого складу з боєприпасами у тимчасово окупованому місті Херсонщини: «За результатами виконання нашими ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань ворог втратив 52 рашистів, гаубицю «Мста-Б», міномет, сім одиниць броньованої та автомобільної техніки, а також склад з боєприпасами в Новій Каховці».

Це вже не перший склад «асвабадітєлєй» у цьому населеному пункті, який злетів у повітря. Зокрема, 14 червня наші захисники знищили базу, яка розташовувалась на околиці міста. Після цього для рашистів абсолютно логічним було спробувати прикритися цивільними. Таку тактику вони з 2014 року практикували на Донбасі, в Сирії і будуть продовжувати застосовувати й далі. Саме тому жителям на окупованій території слід прислухатись до закликів щодо негайної евакуації, аби не стати живим щитом для окупанта.

Водночас роспропаганда панічно вигадує версії гучної втрати чергового стратегічно важливого об’єкта «другої армії світу». Після фейку щодо удару по дамбі в хід пішла вигадка про «склад із селітрою». Експерти кажуть про абсурдність цих вкидів з огляду на відео вибуху з Нової Каховки, де добре видно розліт палаючих шматків твердого ракетного палива, яке використовується у боєприпасах для РСЗВ та ЗРК. Рупори кремля вигадували версії, куди ЗСУ було завдано удару, і, зрештою, визнали, що це був склад зі зброєю. За даними оглядачів Defanse Express, після появи знімка з рештками бази армії рф навіть було вибачення адміністраторів пропагандист-ських зливних бачків, які прямо пишуть, що мусять поширювати абсолютну ахінею.

Попри детонацію боєприпасів ситуація в місті, з огляду на переписування у місцевих Telegram-каналах, значно краща, ніж її роздмухують рашистські ЗМІ. У житлових будинках навколо повибивало вікна та постраждали крамниці, які розміщувалися поблизу знищеного російського арсеналу. Водночас місцевих уже попередили про небезпеку нерозірваних боєприпасів, які могло розкидати вибухом. За інформацією на день вівторка, склади російської армії з боєприпасами у Новій Каховці продовжували детонувати.

P.S. У день вівторка стало відомо, що в селі Мирне Мелітопольського району горить база військової частини ДСНС, яку захопили росіяни.

«Саме туди рашисти перевезли свою військову техніку після того, як тиждень тому ЗСУ завдали руйнівних ударів по російській базі в районі летовища в Мелітополі», — написав у Телеграм міський голова Мелітополя Іван Федоров. За його інформацією, мешканці поблизу Мирного почули приблизно 25 вибухів. З боку бази загарбників бачили густий чорний дим.

Фото з відкритих джерел.