У Донецьку тривають акції «за» і «проти» підписання Угоди про асоціацію з ЄС чи вступу до Митного союзу. У міській владі запевняють, що під час отримання заявок намагаються «розвести» опонентів по різних майданчиках. 
У вівторок увечері біля пам’ятника Шевченку відбувся черговий мітинг донецького Євромайдану (на знімку). Декілька десятків людей тримали величезний державний прапор, а над площею майорів прапор Євросоюзу. Організатори акції кажуть, що прагнуть уникнути партійної символіки та партійної агітації. До мікрофона підходять усі охочі.
— Вважаю, що нам краще буде в Європі. Проживемо важкий час, поки пройде реконструкція, модернізація на підприємствах. Адже Євросоюз обіцяє, що нам допоможе. Вони не дадуть менше, ніж Путін. Так чому ми повинні бути під ним? Ми — самостійна держава, українська. Я росіянка, але я тут народилася, виросла. Мені однаково, якою мовою спілкуватися. Прийшла підтримати молодь, тому що за ними — майбутнє, — пояснила «Голосу України» свою позицію пенсіонерка Ніна Зайченко.
Біля пам’ятника залишаються кілька осіб на нічне чергування. Час від часу спалахують суперечки із перехожими, які висловлюють свою незгоду з активістами Євромайдану. Організатори відзначають, що міліція, яка охороняє місце проведення акції, швидко реагує на провокації.
Фото автора.