За його словами, питання не знято з порядку денного і Парламент з часом планує повернутися до його обговорення.

«Це питання завжди актуальне і, я думаю, ми обов'язково будемо до нього повертатися. Але зараз велика кількість термінових питань, викликаних воєнним станом у державі, і вони вимагають першочергового розгляду. Але це питання не знято з порядку денного і воно все одно розглядатиметься у залі засідань», – зазначив Руслан Стефанчук.

Він також нагадав, що український Парламент продовжує працювати навіть за умов повномасштабного вторгнення Росії, але «необхідно мати запобіжники, щоб забезпечити діяльність єдиного законодавчого органу в державі».

Прес-служба Апарату Верховної Ради України

Руслан Стефанчук: Сподіваюся, що кандидатури на посади Генпрокурора та Голови СБУ будуть внесені Президентом України до Парламенту якнайшвидше

Про це Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук сказав у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

Він висловив сподівання,  що Парламент вже на найближчому засіданні зможе розглянути питання щодо цих призначень.

«Внесення кандидатур і на першу посадову особу, і на другу, тобто на Генерального прокурора та Голову СБУ, – це виняткова компетенція Президента України. І тому ми чекатимемо на внесення цих кандидатур. Сподіваюся, що їх буде внесено якнайшвидше. Я б дуже хотів, щоб на найближчому засіданні Верховної Ради України ми мали можливість розглянути ці кандидатури та прийняти рішення щодо них. Оскільки керівництво в таких органах як Генеральна прокуратура та Служба безпеки України змінюється під час війни», – зауважив Спікер українського Парламенту та додав, що якнайшвидше призначення Генерального прокурора є важливим питанням ще й для призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

«Ми нарешті отримали рішення Конкурсної комісії щодо обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Це було основне питання до нас на всіх зустрічах наших колег. І його вирішено: має відбутися призначення керівника САП, а в цьому призначенні бере участь, зокрема, і Генеральний прокурор України», – пояснив Руслан Стефанчук.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України