Українські військові.

Фото: gettyimages.com

Для цього достатньо знищити та тримати під вогневим контролем транспортні артерії.

І саме шлях блокування логістики та блокування забезпечення є одним з найбільш прагматичних сценаріїв українського контрнаступу. Такого висновку дійшло аналітичне польське видання Defense24.

На думку аналітиків, найпростішим сценарієм наступальної операції є відрізання угрупування армії рф на правобережжі, яке тримається на трьох мостах: автомобільному та залізничному в Херсоні та автомобільному в Новій Каховці через ГЕС. Такий тактичний хід мінімізує можливості наступу ворога на Миколаїв та Одесу. Але найголовніше — дасть змогу встановити ЗСУ вогневий контроль над кримським перешийком. Зокрема, над дорогами поблизу Армянська — завдяки наявним високоточним ракетам для HIMARS та M270, а мости у Чонгарі та Генічеську — після отримання ракет ATACMS.

Такий вогневий контроль унеможливить постачання значної кількості боєприпасів та палива з окупованого Криму та змусить армію рф тягнути все необхідне через 600-кілометрове плече логістики. Таке розтягування комунікацій, як вже було доведено у північних областях України, катастрофічне для путінської орди.

Для організації такого сценарію, як підкреслює польське видання, головною умовою є достатня кількість озброєння та наявність далекобійних боєприпасів у значній кількості. Саме це дозволяє перейти до системного підходу знищення окупаційних військ, яке вже було продемонстровано на острові Зміїний.

До речі, встановлення вогневого контролю над мостами через Дніпро, що є першим етапом підготовки контрнаступу в районі Херсона, вже фактично розпочався з високоточного удару ЗСУ по позиціях ППО рашистів поблизу ГЕС у Новій Каховці та по Антонівському мосту поблизу Херсона. Далі буде...