Таке завдання стоїть перед Міністерством соціальної політики України та перед її керівництвом.

«Серед стратегічних цілей соціальної політики в Україні є створення механізму задоволення потреб осіб та сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах; реформування підходів до застосування прожиткового мінімуму в Україні, який має визначати ризик потрапляння громадянина за межу бідності і використовуватися для визначення розміру універсальної соціальної допомоги; запровадження другого рівня пенсійної системи; створення ефективної та прозорої системи адміністрування та розподілу гуманітарної допомоги до кінцевого споживача, — зазначила голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова. — Держава має чітко розуміти, хто є отримувачем соціальної допомоги, знати обсяг та підстави для надання такої допомоги, а також повністю виконувати свої, визначені законодавством, соціальні зобов’язання».

За словами очільниці комітету, як повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України, новий міністр соціальної політики України Оксана Жолнович брала участь у підготовці Плану відновлення України в частині соціальної політики. «Всі завдання, які включено в цю стратегію, вона розуміє і, впевнена, виконуватиме їх на своїй посаді», — сказала Галина Третьякова.

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів щиро вітає Жолнович Оксану Іванівну (на знімку) з призначенням на посаду міністра соціальної політики України.