Під час робочого візиту на Харківщину Міністр оборони України Олексій Резніков розповів кореспондентці АрміяInform, що днями відбулося чергове засідання з Контактної групи з питань оборони України «Рамштайн» та анонсував надання подальшої технічної допомоги Україні від країн-партнерів.

— Незабаром ми створимо окупантам дуже неприємну ситуацію на фронті. Міністри оборони цих країн дуже чітко сказали, що вони ніколи не втомляться допомагати Україні, допомога буде продовжуватися та нарощуватися. Вже незабаром деякі пакети буде проголошено керівниками цих країн, деякі залишаться закритими. Але про них першим дізнається ворог на полі бою — причому це буде як на суші, на воді та у повітрі.

Очільник оборонного відомства заявив, що вже скоро на озброєння української армії надійде ще чотири американські реактивних артилерійські системи HIMARS та M270 MLRS.

— Крім того, ми отримаємо додаткові ракети для зазначеного вище озброєння, спеціальні снаряди калібру 155-мм, які мають більшу дальність та точність ураження. Надійдуть контрбатарейні системи, броньовані автомобілі з відповідним озброєнням. Також ми отримали підтвердження, що продовжиться постачання 155-мм гаубиць та відповідних боєприпасів. Зроблено особливий акцент на ремонт техніки та підтримку її у бойовому стані. Адже нам вже вдалося залучити сотні одиниць важкої зброї. Цей арсенал потребує відповідного обслуговування.

Також Олексій Резніков підкреслив, що картина на полі бою вже змінюється на користь України, оборонне відомство робить все можливе, щоб створити передумови для подальших спланованих Генштабом контрнаступальних акцій по різних напрямках.

МОУ