Про це інформує Комітет Верховної Ради України з питань енергетики та ЖКП на власній сторінці у мережі Фейсбук, посилаючись на федерального міністра економіки та віце-канцлера Німеччини Роберта Габека.

Введення газопроводу в експлуатацію, за словами Роберта Габека, не є рішенням у подоланні кризової ситуації, яка сьогодні склалась на європейському ринку газу.

"Запуск газопроводу категорично неможливий, оскільки це означатиме збільшення залежності від російського газу, чого Європа не може допустити", - заявив міністр економіки та віце-канцлер Німеччини в інтерв'ю телеканалу ZDF.

Роберт Габек зазначив, що Німеччина знаходить рішення, які дають можливість успішно долати кризу, тому введення "Північного Потоку-2" в експлуатацію означатиме перемогу росії над європейськими санкційними заходами, досягненням цілей шляхом шантажу та "підняттям Німеччиною та Європою білого прапора".

Нагадаємо

На тлі ескалації російсько-українського конфлікту уряд Німеччини 22 лютого зупинив процес сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2".

Канцлер Німеччини Олаф Шольц тоді засудив рішення президента рф визнати незалежність тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях та заявив, що федеральне міністерство економіки переоцінить поставки газу в країну.

"Голос України".

Фото зі сторінки Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та ЖКП у мережі Фейсбук.