Так, у суботу удару завдано по Дар’ївському мосту через річку Інгулець, а згодом — по мосту через шлюз ГЕС у Новій Каховці (на знімку). До цього, завдяки серії високоточних ударів, було виведено з ладу Антонівський автомобільний міст через Дніпро поблизу Херсона. Він уже не придатний для проїзду вантажного транспорту. Таким чином, усі автомобільні шляхопроводи через Дніпро пошкоджено, а путінськім військам відрізано «кисень» поблизу Херсона.

Через Дніпро перекинуто ще два залізничні мости: один — поблизу Херсона, другий — на греблі ГЕС у Новій Каховці. Але русня боїться їх використовувати через острах, що потяг буде знищено разом із мостом. Аналогічна доля спіткає і будь-яку понтонну переправу, що її окупанти, швидше за все, намагатимуться розгорнути найближчим часом.

Отже, ЗСУ завершують вогневе ураження всіх критично важливих переправ для «асвабадітєлєй», позбавляючи їх надійного постачання палива та боєприпасів. Крім того, кажуть експерти, під час відступу росіян ці переправи навряд чи витримають важку бронетехніку, і її доведеться кинути.

Водночас українська армія знищує протиповітряну оборону ворога на Херсонському плацдармі. Як повідомляє ОК «Південь», ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ відмінусували, ймовірно системою M142 HIMARS, батарею російських ЗРК С-300, що була розміщена біля Зеленотропінського (Голопристанський район Херсонської області). Ці комплекси стояли на відстані 80 км від Миколаєва.

Тим часом Україна продовжує готуватися до найгіршого сценарію — вторгнення армії білорусі в північні та західні області. Завдання лукашенка і його збройних сил — перекрити центр України від шляхів постачання зброї від союзників. Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін. Наразі триває посилення кордону з білоруссю: наші захисники мінують позиції та ставлять інженерні споруди.