Розвиток українського суспільства через хліборобство та хліборобські традиції — мета цієї культурно-мистецької події з освітньо-просвітницькою складовою. Адже для українців хліб та все, що відбувається навколо нього, — не просто традиції, а складова формування світогляду української нації, основа економіки та врешті-решт Української Державності.

Сьогодні хліб став уособленням мирного українського народу. Саме тому вороги України намагаються позбавити нас саме цього продукту. Цьогоріч, коли знищуються наші поля, а зібраний врожай крадуть і вивозять з України, хліб є особливо символічним. «Українці є нацією, яка не руйнує, а створює, вирощує хліб», — сказала під час відкриття свята генеральна директорка скансену Оксана Старак-Повякель.

На заході діють інтерактивні локації, де відвідувачі зможуть побачити та взяти участь у відтворенні давнього обряду «обжинок», молотінні снопів, меленні зерна на борошно на справжніх ручних жорнах та випіканні хліба в печі. Зацікавленість викликає і виставка традиційного хліборобського реманенту «Кожен буде жати, що посіяв».

Фото зі сторінки Національного музею народної архітектури та побуту України у Фейсбуці.