ФОТОФАКТ

Ось гарна ілюстрація до слів заступника міністра оборони України! Приємно, що попри всі свої військові клопоти в жінок вистачає часу навіть читати газету — наш «Голос України».

До речі, майже з перших днів війни — з 2014 року по нинішній час спецвипуск нашого видання про будні й звитяги ЗСУ доставляється на схід і безпосередньо на передову. І журналістам «Голосу», як нікому іншому, такі близькі й щемні слова — разом до Перемоги!

Фото Бориса КУТОВОГО.

За словами Ганни Маляр, нині спостерігається тенденція до збільшення кількості військовослужбовиць-жінок серед усіх категорій особового складу. Так, зокрема, від жовтня минулого року частка військово-службовиць-жінок збільшилась з 31 до понад 38 тисяч.

— Ще в жовтні 2021 року ми робили заяву про те, що у Збройних Силах 31 тисяча жінок-військовослужбовиць. На сьогодні їх на 7 тисяч більше. Це ті жінки, котрі приєднались до лав Збройних Сил з початком повномасштабного вторгнення, — повідомила Ганна Маляр (на знімку).

У своєму виступі заступник міністра оборони України наголосила, що нині жінкам у війську доступні всі офіцерські посади та військово-облікові спеціальності рядового, сержантського та старшинського складу, зокрема «бойові».

Також вона додала, що сьогодні у Збройних Силах взято прямий, невпинний та швидкий курс на покращення побуту та умов для військовослужбовиць-жінок.

На завершення виступу Ганна Маляр зазначила, що зараз понад 5000 військовослужбовиць-жінок беруть безпосередню участь в бойових діях.

— Хочу сказати нашим жінкам-військовослужбовицям, які сьогодні на передовій, що ви найкрасивіші та найкращі у світі. Низький вам уклін, ми вами пишаємося, — додала заступник міністра оборони України.