Українці завжди прагнули до свободи, народовладдя і самоврядування, спільного ухвалення важливих рішень. Ці традиції пройшли з нами крізь століття: від народних віче до Магдебурзького права, від козацьких рад до Центральної Ради та Верховної Ради.

Ми маємо міцні традиції парламентаризму. Адже саме Парламент України відіграв засадничу роль у становленні та відновленні української державності. Так було у часи УНР та під час проголошення Декларації про Державний суверенітет України та Акту про Незалежність України. Парламентаризм і народне представництво - є фундаментом української Державності.

Ми завжди були, залишаємося і будемо невід'ємною частиною Європейської цивілізації, поділяючи спільні цінності у родині вільних народів Європи.

Українська державність сильна і незламна, коли ми єдині та вміємо знаходити спільну мову поміж себе. І коли ми можемо впевнено спертися на міцні плечі Українського війська - тих, хто зі зброєю в руках захищає наше право на власну Державу.

Сьогодні одним з гарантів нашої державності є героїчні Збройні Сили України. Довіра до ЗСУ заслужено б'є усі рекорди! Ми безмежно вдячні українським військовим за кожен новий день, і за можливість прокидатися та жити у своїй Незалежній Україні.

Зі святом! З вірою у Перемогу!