Розклад безпекових уроків просто неба оприлюднив на своїй фейсбук-сторінці народний депутат, член Комітету з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук.

«Приємно, що дедалі більше людей приходять, цікавляться такими важливими знаннями, беруть із собою дітей та виховують їх із розумінням, що наслідки війни (так я називаю вибухонебезпечні предмети) з нами надовго. Тож варто вчитися бути обережними та не наражати себе та рідних на небезпеку», — зазначив він.

Партнерами організатора заходу — Благодійного фонду «Солом’янські котики» — виступили рятувальники та місцева адміністрація.

«Сьогодні з Київською військово-цивільною адміністрацією підписали меморандум про співпрацю. А рятувальники ДСНС та поліцейські від початку — наші надійні партнери. Ще з часів, коли ми робили перші кроки та організовували уроки у рідному Солом’янському районі», — зазначив Роман Грищук.

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці БФ «Солом’янські котики», тепер учасники уроків, крім корисної інформації, можуть отримати подарунок від ЮНІСЕФ — навчально-розважальні ігри «PROвідник безпеки» і «Загадки на тему мінної безпеки». Граючись, діти поглиблюватимуть знання про те, який вигляд має вибухонебезпечний предмет, де він може «ховатися», і у форматі квесту знаходитимуть правильний вихід із різних загрозливих ситуацій.

Уроки так сподобалися дітям і батькам, що дехто з них приходить сюди вже не вперше, зазначають організатори. Україна нині є однією найбільш забруднених мінами країною, тому ці знання зайвими точно не будуть, а комусь просто врятують життя.

Вл. інф.

Фото з фейсбук-сторінки Романа Грищука.