«Євроінтеграційні законопроекти будуть розглядатися за окремою процедурою. Сьогодні Верховна Рада України зробила перший крок до цього», — повідомив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук за результатами пленарного засідання. 

Цієї п’ятниці, 29 липня народні депутати України ухвалили Постанову «Про деякі заходи щодо зобов’язань України у сфері європейської інтеграції» (реєстр. № 7595). Голова Парламенту наголосив, що завдання полягає у підвищенні якості законопроектів та пришвидшенні їх розгляду у разі необхідності. 

«Вноситиме документи Кабінет Міністрів України, а парламентарії аналізуватимуть їх на відповідність міжнародним зобов’язанням», — зауважив Руслан Стефанчук і додав, що для цього у профільних комітетах будуть створені підкомітети. 

«Головне, що варто пам’ятати, — до нового року маємо виконати всі зобов’язання, аби розпочати відкритий і чесний діалог щодо повноправного членства в Європейському Союзі», — насамкінець акцентував Голова Верховної Ради України.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України

Руслан Стефанчук: Україна не визнає будь-яку організацію та проведення окупаційними російськими військами жодних псевдореферендумів

«Україна не визнає будь-яку організацію та проведення окупаційними російськими військами жодних псевдореферендумів», — наголосив Голова Верховної Ради України, коментуючи ухвалену у п’ятницю, 29 липня народними депутатами України Постанову «Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейської Комісії, Європейського Парламенту, Ради Європи, Організації з безпеки та співробітництва в Європі та їх парламентських асамблей, урядів і парламентів держав світу щодо невизнання організації та проведення окупаційними адміністраціями Російської Федерації псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України» (реєстр. № 7598). 

«Ми всі розуміємо, що росія не має жодного права проводити опитування на нашій землі. рф — це загарбники, злочинці та вбивці», — зауважив Руслан Стефанчук. Також він акцентував, що всі усвідомлюють, що під дулами автоматів намалювати можна, що завгодно: «Саме намалювати. Тому що українці чекають лише одного — повної деокупації! І знають, як гарно горять російські прапори на смітнику». 

«Тому Верховна Рада України звертається до ООН, Єврокомісії, Європарламенту, Ради Європи, ОБСЄ, урядів та парламентів держав світу так само не визнавати будь-які конвульсії рф», — заявив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук розповів про результати пленарного засідання

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив, що цієї п’ятниці, 29 липня Парламент ухвалив низку законодавчих ініціатив, і назвав найважливіші серед них.

Постанови Верховної Ради України:

№7595 — удосконалили порядок опрацювання законопроектів, необхідних для адаптації законодавства України до права Європейського Союзу;

№7598 — звернулися до ООН, Європейської комісії, Європарламенту, Європейської ради, урядів та держав світу із закликом не визнавати організацію та проведення окупаційною владою рф псевдореферендумів.

У цілому:

№7427 — запровадили мораторій на підвищення цін і тарифів на газ та тепло на період воєнного стану;

№7428-2 — забезпечили виплату державою компенсації тим підприємствам, які постачатимуть газ та тепло в умовах мораторію на підвищення тарифів;

№7398 — законодавчо закріпили обов’язкову наявність бомбосховищ у проектуванні новобудов. За недотримання вимог — вводити в експлуатацію споруду не будуть;

№7352 — відтермінували від призову на військову службу під час мобілізації для наукових та науково-педагогічних працівників;

№7422 — підвищили доступність медичної та реабілітаційної допомоги в умовах воєнного стану для поранених і хворих;

№7464 — встановили можливість надання відпусток для догляду за дитиною не лише жінкам, але й чоловікам, якщо вони обоє є військовослужбовцями.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України