Про діяльність «Добробату» в Ірпені поспілкувалися з амбасадором проекту, народним депутатом України, заступником голови Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури Володимиром Крейденком.

— Пане Володимире, розкажіть, будь ласка, про діяльність «Добробату» в Ірпені та загальні об’єми робіт у місті.

— Зауважу, що, за підрахунками експертів, майже 50% усього житлового фонду міста Ірпінь мають пошкодження або руйнування різного ступеню. Це — приблизно 10 тисяч житлових будинків та присадибних будівель і споруд. Збитки інфраструктури міста Ірпінь оцінюють у 25,3 млрд грн і вважаються одним із найбільш зруйнованих міст України. Саме тому наша добровольча ініціатива, яка вже допомагає відновлювати помешкання у чотирьох областях України (Київській, Чернігівській, Сумській та Харківській) зголосилася надати допомогу також і мешканцям міста Ірпінь.

Місяць тому наш проект «Добробат» підписав Меморандум про співпрацю з Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним. Наразі в місті працюють з півсотні наших волонтерів, які вже завершують розбирати завали та інші підготовчі роботи для подальшого відновлення на понад 20 локаціях, які були визначені пріоритетними.

Це об’єкти як багатоповерхової житлової забудови, так і приватні будинки ірпінчан. Роботи тривають.

Деякі помешкання будувалися їхніми власниками впродовж декількох десятиліть. Наші співгромадяни вкладали в них значні кошти, сили та здоров’я, проте в одну мить втратили власні домівки через обстріли та бомбардування російських загарбників. Серце розривається, коли бачиш на що російські окупанти перетворили гарне та затишне місто.

Крім того, місія команди «Добробату» — це пошук будівельних матеріалів, фінансових ресурсів для відбудови та відновлення зруйнованих помешкань у Ірпені та в інших зруйнованих війною населених пунктах.

Вдячний всім волонтерам, які долучилися до відбудови Ірпеня та інших населених пунктів нашої держави, зруйнованих окупантами, за їхню сумлінну роботу та допомогу.

Разом ми обов’язково все відбудуємо та відновимо!