Не маючи сил і засобів для виконання поставлених у кремлі завдань із захоплення українських територій, рашисти вдаються до інформаційно-психологічних операцій із лякалками «повторити 24 лютого». Проте це ілюзія широкомасштабного наступу, вважає військовий експерт Олег Жданов. За його словами, головний удар рф, найімовірніше, готує на Криворізькому напрямку.

«Там зібрані повітрянодесантні частини. Там зібрана частина військ, які прибули з росії, з Криму через Кримський міст. Вони трішки зменшили, але залишили перевагу на Донецькому напрямку, і сьогодні це найгарячіша точка: Піски, Авдіївка, Бахмут», — сказав Жданов у телеефірі. Він також повідомив, що російські війська можуть піти навіть не на Кривий Ріг, а на Нікополь і далі вздовж Дніпра.
Експерт зазначає: є ризик, що війська загарбників вдарять одразу з двох боків на Харківському напрямку. Про це каже й британська розвідка. Не виключено, що російське командування може розвернути на 180 градусів угруповання військ, яке вони створили в районі Ізюма, і через Балаклію піти на Харків і вдарити з двох боків.

Артилерійські підрозділи Збройних Сил України продовжують завдавати ударів по логістичних пунктах російських військ, що в майбутньому негативно вплине на їхнє матеріально-технічне забезпечення. У міноборони Британії повідомили, що війська рф розгорнули пірамідальні радіолокаційні відбивачі у воді біля нещодавно пошкодженого Антонівського мосту та поблизу залізничного мосту, які перетинають річку Дніпро в Херсоні, аби приховати їх від наведення ракет ЗСУ. Це свідчить про те, що росіяни відчувають загрозу, йдеться у повідомленні.

Своєю чергою ОК «Південь» інформує, що у Чорнобаївці знищено пункт управління 22-го армійського корпусу берегових військ чорноморського флоту рашистів.

ЗСУ готові дати гідну відсіч ворогу у разі повторного вторгнення на Київщину. Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв після перевірки позицій на півночі України. «Оборонні позиції розташовані саме в тих місцях, де найбільша ймовірність наступу ворожих сил. Аналізуючи ймовірні ворожі дії, ми створили комплексну систему вогневого ураження, яка передбачає ураження противника на дальніх підступах та у найближчій глибині його бойових порядків», — сказав він. Наєв зазначив, що ЗСУ взаємодіє з ДПСУ, НГУ, Нацполіцією та СБУ задля «унеможливлення дій ворожих сил — від диверсійно-розвідувальних груп до відбиття можливого наступу».