Три таких родини були врятовані стражами правопорядку з прифронтових Павлівки, Пречистівки та Райгородка. 

Із обстрілюваного ворогом села Павлівки Вугледарської громади правоохоронці допомогли безпечно виїхати вагітній жительці з чоловіком і трьома синами. Поліцейські завантажили в машину речі та всіляко підтримували у дорозі громадян, що вимушено залишали рідний дім. Багатодітних батьків і малечу довелося вивозити на броньованому автомобілі, оскільки через постійні вибухи виїхати з села іншим транспортом неможливо. 

Окупанти вдарили по селу наостанок, коли люди вже виїжджали з Павлівки, і снаряд упав поблизу мікроавтобуса, але люди не постраждали. На сьогодні в селі залишається ще майже 120 жителів.

Звернулася до поліцейських по допомогу в евакуації і багатодітна родина з Пречистівки, що також розташована у Вугледарській громаді. Батьки та п’ятеро дітей уже зібрали валізи та чекали будь-якої першої ж можливості виїхати. На щастя, поліцейські-рятівники були вже поруч…

Обидва населені пункти, звідки виїхали багатодітні, наприкінці червня звільнені українськими військовими від російських окупантів. Зараз Павлівка і Пречистівка перебувають під щільним  вогнем ворога. Тож залишатися людям тут смертельно небезпечно.

«Раніше, коли в селі перебували окупанти, можна було виїхати тільки до росії, але ми не хотіли туди евакуюватися, ми чекали на Україну. Чотири місяці перебували в укриттях, ховалися від обстрілів по підвалах, але нарешті дочекалися порятунку», – розповіла евакуйована з Пречистівки жінка. Зараз, завдяки допомозі поліцейських і волонтерів, обидві сім’ї вже у безпеці.

Цими ж днями правоохоронці вивезли родину з трьома малолітніми дітьми із селища Райгородок Краматорського району. 

Через масовані ворожі обстріли ця родина тривалий час майже не виходила з укриття. З кожним днем бойова ситуація загострювалася, й надалі залишатися стало смертельно небезпечно. Про евакуацію сім’ї подбали поліцейські Лимана та співробітники роти поліції особливого призначення ГУНП в Донецькій області. 

Обов’язкова евакуація цивільних мешканців на Донеччині триває. Гуманітарні штаби, до складу яких входять поліцейські та працівники ДСНС, забезпечують евакуйованим  виїзд та проживання на новому місці.

На знімках: під час евакуації багатодітної родини з Райгородка.

Фото відділу комунікації поліції Донецької області.