Колектив приватного підприємства «Агро-Експрес-Сервіс» підбив підсумки хліборобського року. Зазвичай він це робить, коли зібрано і вивезено з полів весь урожай, виконані основні роботи в полі. За словами генерального директора Сергія Костючка, він задоволений результатами, яких досяг колектив. Щедро вродив пшеничний лан, по більш як 500 центнерів з гектара зібрали цукрових буряків, а від корови в середньому надоюють щодня по 20 і більше літрів молока (підприємство віднедавна почало розвивати молочне тваринництво, придбавши високопродуктивний молодняк за кордоном, нині мають 1800 корів. — Авт.).

Вітаючи колектив з успішним завершенням хліборобського року, дякуючи йому за сумлінну працю, перший заступник голови Рівненської ОДА Анатолій Юхименко сказав:

— У тому, що Рівненщина цьогоріч має більше мільйона тонн зерна, також заслуга працьовитого колективу «Агро-Експрес-Сервісу», де отримали високі врожаї зернових. На долю цього підприємства припадає 12 відсотків валової сільськогосподарської продукції, що виробляється на Рівненщині. Тут достойні зарплати, високі соціальні гарантії для працівників. Тож влада зацікавлена, щоб таких підприємств було якомога більше.

Анатолій Юхименко вручив колективу «Агро-Експрес-Сервісу» Грамоту Рівненської ОДА, цінні подарунки механізатору Олександру Трохимюку та начальнику відділу кадрів Світлані Трофімчук. А фінансовий директор Алла Костючко Указом Президента нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

Цікаво, що на приватному підприємстві зберегли стимули до праці, які використовувалися ще у радянські часи, такі, як змагання за кращі результати між усіма вісьмома виробничими підрозділами.

— А чому б і ні, — зауважує на те заступник генерального директора Василь Муха, — якщо це спонукає людей працювати краще. Адже за перше місце передбачене солідне грошове заохочення. Нинішній хліборобський рік з найкращими результатами завершила виробнича дільниця №2, що у селі Новоукраїнка Млинівського району. Її очолює Володимир Приходько. А кожній із восьми дільниць ми виділили по чотирнадцять путівок у санаторії та будинки відпочинку для найсумлінніших працівників.

— Ми дуже задоволені, що у наш район прийшов такий інвестор, як «Агро-Експрес-Сервіс», — каже начальник управління сільського господарства Кременецької РДА Тернопільської області Леся Грушицька. — Адже завдяки цьому ми другий рік поспіль утримуємо третє місце в області по врожайності зернових. А ще хочу, користуючись нагодою, подякувати генеральному директору Сергію Костючку за постійну спонсорську допомогу Кременецькій школі-інтернату.

ПП «Агро-Експрес-Сервіс» — приклад ефективного господарювання у сільському господарстві. «Тож недарма наші студенти хочуть проходити практику саме тут, — каже завідувач кафедри технологій у рослинництві Львівського національного аграрного університету, доктор сільськогосподарських наук Володимир Лихочвор. — Адже все тут — технології, техніка, насіння, умови праці — не гірші, ніж у Європі».

 Фото Євгена ЦИМБАЛЮКА.

ДОВІДКА

ПП «Агро-Експрес-Сервіс» обробляє більше 30 тисяч гектарів. Це переважно паї селян Горохівського району Волинської, Млинівського, Радивилівського, Демидівського Рівненської, Кременецького Тернопільської областей.

Фінансовий директор ПП «Агро-Експрес-Сервіс» Алла Костючко, нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

Керівник дільниці №2 Володимир Приходько та начальник відділу кадрів Світлана Трофімчук з перехідним прапором «АЕС» та короваєм із зерна нового врожаю.