Нарощує системи ППО. Завдає ракетних ударів по цивільній інфраструктурі. Активізувала розвідку по всій лінії фронту.

Натомість ЗСУ завдають точкових точних ударів по рашистських складах боєприпасів, військової техніки та стратегічних об’єктах, які залучаються ворогом для переміщення своєї зброї та живої сили. Так, вночі на 8 серпня наші захисники влучили по Антонівському та Каховському мостах на Херсонщині. «Відпрацьований той самий вогневий контроль, який ми тримали вже кілька діб на цьому напрямку», — так прокоментувала це начальниця об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Одночасно ракетами HIMARS завдали удару по пунктах тимчасової дислокації ворожих військ на промислових майданчиках у Мелітополі. Про це повідомив очільник міста Іван Федоров. За попередніми підрахунками, знищено значну кількість військової техніки та понад сотню російських загарбників.

Оскільки Збройні Сили України з ракетних систем HIMARS та іншої високоточної зброї активно знищують російські склади зі зброєю, путінська армія намагається їх розпорошити. Один зі способів — перекидати свої боєприпаси із залізничних колій одразу до позицій без створення нових складів.

Експерти Defense Express кажуть: такий спосіб навряд чи зможе допомогти окупантам частково вирішити проблему з «демілітаризацією» своїх складів з боєприпасами, бо тоді вони отримають нову проблему. Річ у тім, що українці завдяки HIMARS вміють нищити російські військові залізничні ешелони. Тому окупантам доведеться розвантажувати боєприпаси поза зоною ураження цих ракетних систем (якщо вони, звичайно, не хочуть повторення долі ешелону у Брилівці). Що, своєю чергою, вплине на оперативність підвезення боєкомплекту безпосередньо до позиції.

Так чи інакше, HIMARS відтягують «логістичне плече» російської армії щонайменше на 70—80 км від передової. У будь-якому разі, якщо окупанти вирішать знову складати «всі яйця в один кошик» або ж підставлять свої ешелони, то HIMARS з радістю влаштує їм «бавовну» своїми GMLRS.