Про це вони заявили під час перебування на Дніпропетровщині.

Одна з ініціатив групи — надати можливість українським театрам виїжджати на гастролі за кордон. Голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради Микита Потураєв зазначив, що нині в Європі багато українців, тож є аудиторія «і є зацікавленість з боку європейських партнерів. Над цим питанням особисто працює і Президент України, адже є розуміння важливості збереження і популяризації українських культурних цінностей зараз».

Народний депутат Максим Бужанський підкреслив, що сьогодні театри переходять на новий, повністю український, репертуар. І закликав українців підтримати митців, дати зрозуміти, що для них це цікаво і актуально.

«Ми можемо сказати, де війна, а де культура. Але це не так. Ми зараз воюємо в тому числі і за свою культуру, свою ідентичність», — розповіла народний депутат Анна Лічман.

Присутній міністр культури України Олександр Ткаченко сказав, що планує відвідати всі міста, які перебувають у зоні інтенсивних обстрілів та поряд з активними воєнними діями: «Ми маємо на меті відпрацювати нові алгоритми функціонування культурної складової у воєнний час. У нас три головні завдання: збереження культурних цінностей, підтримка культурної сфери та розвиток освіти в цій галузі».

У Дніпропетровській обласній раді підтримали ці ініціативи. Під час зустрічі було за-значено, що в регіоні є чотири пошкоджені культурні пам’ятки, які будуть ремонтувати обласним чи місцевим коштом. Спершу здійснюють оцінку руйнувань, далі оперативним усуненням пошкоджень займуться будівельники.

Дніпропетровська область.

Фото з відкритих джерел.