За даними обласної влади, на Сумщині з початку року створено 16,4 тисячі нових робочих місць. Про це повідомила на сайті облдержадміністрації заступник голови ОДА Тамара Іщенко. Однак мешканці регіону дедалі менше вірять голосним заявам влади про ліквідацію безробіття в регіоні.

У матеріалі «Від Путивля до Карпат злидні з торбами стоять», вміщеному в «Голосі України» 2 серпня цього року, автор акцентував увагу на тому, що згідно зі статистикою за останні 10 років на Сумщині працевлаштовано майже чверть мільйона безробітних. Але за світовими стандартами кожне новостворене робоче місце, принаймні в промисловості, коштує майже 40 тисяч доларів. Помножимо їх на 250 тисяч і отримаємо суму розміром у два річні державні бюджети — 800 мільярдів гривень. Вочевидь столиці потрібні «радісні зміни», якими і змушені «тішити» її регіональні очільники.

Насправді зайнятість населення в регіоні невпинно скорочується. Так, приміром, за даними заступника начальника Головного управління Міндоходів України в Сумській області Тетяни Мороз, які вона озвучила на останній колегії ОДА, за останній рік кількість офіційно працевлаштованих громадян в області зменшилася на сім тисяч осіб — з 249 до 242 тисяч.