На запрошення народного депутата, голови партії «Слуга народу» Олени Шуляк (на знімку) до Бучі приїхали представники відомої ізраїльської компанії GreenMix, щоб оцінити масштаби руйнувань та можливість утилізації мільйонів тонн будівельних відходів.

«Після важких боїв на Київщині зруйновано сотні об’єктів, тільки в Бучанській громаді накопичилося понад два мільйони тонн будівельного сміття. Місцева влада не в змозі самостійно розв’язати цю проблему», — зауважила Олена Шуляк, додавши, що запросила керівництво компанії GreenMix до Бучі, щоб ізраїльські партнери на власні очі побачили обсяг руйнувань та оцінили можливість утилізації мільйонів тонн будівельних відходів.

«Цей проект може стати основою для зміни філософії з переробки будівельного сміття в Україні, а деокупована Київська область — пілотним проектом в Україні», — цитує слова політика прес-служба «Слуги народу».

За словами Олени Шуляк, старт такого проекту дасть змогу відпрацювати найефективніші механізми взаємодії влади, муніципалітетів та приватного сектору і в перспективі застосовувати цей досвід в інших областях України, які постраждали від російської агресії.

«У процесі переробки будівельне сміття стане будівельним матеріалом для відбудови зруйнованих міст. Це новітня технологія, якої досі не було в Україні. Нині триває напрацювання дорожньої карти, ізраїльська компанія готова за власні кошти постачати необхідне обладнання та розпочати роботи в Київській області», — заявила очільниця «Слуги
народу».

Вл. інф.