Створити її пропонує водночас гідрогеолог і біоенергетик Олександр Іщенко. Хмельничанин переконаний: чимало дорожньо-транспортних пригод та техногенних аварій трапляється у чітко визначених місцях — у тектонічних зонах, на розломах земної кори. Саме там діють потужні сили, природа яких поки що до кінця не з’ясована вченими. Однак, знаючи про їх вплив, можна попередити трагедії та нещасні випадки, що ведуть до загибелі людей.

Воду можна відчути руками і за кілометр...

До захоплення Олександра Іщенка біоенергетикою можна було б поставитись як до хобі, якби ось уже майже чотири десятиліття він не використовував його у своїх наукових та практичних розробках. За освітою він — гідрогеолог, і все життя присвятив вивченню та відкриттю нових водних родовищ. Не без гордості говорить про те, що за цей час відкрив дванадцять родовищ мінеральних вод, серед яких відомі Збручанське, Волочиське, Маківське та багато інших, де тепер розташована низка санаторіїв. У цих родовищах глибина залягання вод типу «Нафтуся» становить від п’ятдесяти до півтори сотні метрів, а бромних високої мінералізації — від чотирьохсот до семисот. Тобто запідозрити у тому, що гідрогеолог знайшов те, що лежало в буквальному розумінні слова на поверхні, важко.

Та головна цікавинка в тому, що при пошукових роботах Іщенко не використовував жодних знаних та поширених в гідрогеології геофізичних методів, а користувався лише біоенергетичними. Простіше — власними відчуттями та інтуїцією, що дозволяли заглянути в кілометрову товщу земних надр. А зі всіх інструментів найточнішим та надійнішим для нього був і залишається власноруч сконструйований біотензор — щось на зразок металевої рамочки на підшипниках, котра починає обертатись в його руках, коли відчуває приплив сторонньої енергії.

— Мені не довелося нічого придумувати, цей метод існує тисячоліття, — розповідає Іщенко. — Скільки пам’ятає людство, завжди були шукачі води, котрі — хто із соломинкою, хто з прутиком, хто просто руками — могли відчути воду. Та й не тільки її. Так само шукали поклади металів, визначали місце для будівництва церков чи просто для нової хати. 

Олександр Петрович наводить деякі спостереження як власні, так і інших біоенергетиків. Геологічні розломи земної кори і наближені до них тектонічні зони випромінюють утворену в надрах планети геогенну енергію невідомої природи, яка належить до так званих тонких енергій. Такі енергетичні зони вважаються гепатогенними, тобто хвороботворними, і вони особливо небезпечні на ділянках інтенсивного імпульсного випромінювання. Натомість ділянки між енергетичними зонами, де геогенна енергія розсіюється, є здоровими, сприятливими для організму. Тому людство споконвіку будувало храми, оселі та громадські споруди виключно між геоенергетичними зонами. Але в наш час енергетичність Землі при будівництві майже не враховується. Навіть при зведенні храмів.

У цьому немає нічого дивного, адже біоенергетика не визнана офіційною наукою, чий висновок обов’язковий, скажімо, при проектуванні та зведенні новобудов. До того ж реально відчувати енергетичні зони, визначати їх межі можуть лише люди з екстрасенсорними здібностями. 

Тож про загальну практику її використання нині говорити ранувато. Хоча й відкидати такі знання тепер наважаться далеко не всі.

Причини ДТП — тріщини у земній корі?

Коли у самого Олександра Іщенка запитують, що відчуває, як «бачить» небезпеку чи, навпаки, позитивні зміни, він завжди каже, що це непояснимо. Це якесь внутрішнє, інтуїтивне відчуття поки що таємничих для людства енергетичних сил, яке дається на рівні підсвідомості. Та в тому, що такі енергетичні поля впливають не тільки на фізичний та психологічний стан кожного із нас, але й викликають певні події, він не сумнівається.

Коли почув, що наприкінці серпня на Хмельниччині поблизу села Порохня сталась жахлива аварія, в якій загинуло дев’ятеро людей, одразу вирішив побувати на місці події. Тоді вантажівка просто розчавила маршрутне таксі з пасажирами. Поки що причини ДТП ще з’ясовуються слідством. Але загадковостей у цій справі чимало. Приміром, водій ніяк не міг пояснити, чому він виїхав на зустрічну полосу. Тим більше після того, як буквально за кілька хвилин до аварії його зупинили для перевірки на посту ДАІ. Тож припустити, що шофер встиг заснути за цей час, просто нелогічно.

— Але він міг буквально на мить увійти у стан, близький до знепритомніння, — переконаний біоенергетик. — На місці аварії я одразу відчув, що поблизу є активна геоенергетична зона, яка, без сумніву, і є причиною такого стану. Якщо людина опиниться в зоні дії цієї надзвичайно потужної енергії, вона відчуває тривогу, пригніченість, головний біль і паморочення. Такий стан я не раз відчував в активних зонах. На мою думку, саме так сталося і під час згаданої аварії: за два десятки метрів східніше місця зіткнення машин визначається потужна більш як п’ятидесятиметрова геоенергетична зона, і водій вантажівки потрапивши в неї в момент інтенсивного викиду енергії, знепритомнів. До речі, на ділянці цієї дороги західніше від Порохні сталася не одна автоаварія. Не дивно, бо вся ця територія є частиною потужною Рівненської зони розломів, яка має багато розгалужень. Тож західніше місця згаданої аварії також фіксується ще одна енергетична зона, яку проїхав мікроавтобус перед зіткненням із вантажівкою.

Добре в райських місцях

Навряд чи хто зможе дати наукове пояснення цій теорії, а тим більше — тим практичним висновкам, що робить Іщенко. Однак, побувавши на місцях багатьох резонансних ДТП, у переважній більшості причина яких так і залишилась нез’ясованою, він переконаний, що це вплив саме енергетичних потоків.

Причому стосується це не тільки аварій на дорогах, але й різних техногенних катастроф. Свого часу Олександр Петрович досліджував ділянку вулиці у Дніпропетровську, де стався вибух газу і руйнування будинку, під час якого загинули люди. Переконаний, цей будинок розташований на перетині активних енергетичних зон, і в результаті імпульсного випромінювання геогенної енергії відбулося незначне зрушення окремих блоків земної кори, що призвело до розгерметизації газової мережі.

На думку Іщенка, механізм явищ, що призводять до викидів енергії, такий: окремі плити, з яких складається земна кора, через обертання Землі навколо Сонця та своєї осі рухаються та зіштовхуються, і це породжує потужні енергетичні хвилі. 

В епіцентрі вибуху такої енергії якраз і трапляються різні катастрофи та нещасні випадки, котрі ми не можемо пояснити.

Потоки слабкішої потужності, але стабільні утворюють своєрідну сітку, вузли перетинання якої небезпечні для організму. Взагалі геогенна енергія, діючи на організм сконцентровано, негативно впливає на нього, особливо на хворі органи. Під її дію ступінь захворювання зростає на порядок.

Чимало часу Іщенко присвятив дослідженню енергетичних зон столиці. Благодатними місцями називає території Софіївського собору, Михайлівського Золотоверхого монастиря, Княжих палаців, Печерської лаври. А от серед нездорових, патогенних місць, найперше слід виділити майдан Незалежності, особливо перед входом до Головпоштамту і Лядськими воротами, праве крило будинку Верховної Ради, а ще — вулицю Старонаводницьку. Ніби навмисно дуже невдало розміщений вертолітний майданчик за Маріїнським палацом — там активна, нестійка і небезпечна, одна з найпотужніших в Києві, геоенергетична зона.

Якщо прислухатися до цих висновків, то вислів «райське місце» не такий вже й абстрактний. І такі місця можна знайти на землі. Втім, як і ті, де вирує патогенна енергія.

Дослідженням таких свого часу займалась і кафедра біоенергетики, що була створена при інституті підвищення кваліфікації геологів, — розповідає Олександр Петрович. — І тепер ця проблема цікавить багатьох учених, хоча офіційного визнання цієї науки досі немає, а тим більше — практичного використання у житті її досліджень. А даремно.

Іщенко переконаний, кількість техногенних катастроф та ДТП можна значно скоротити, якщо врахувати згадані впливи. 

Звичайно, оминути тектонічні розломи дуже проблематично: в інше місце не перенесеш ні дорогу, ні житловий квартал, ні місто навіть тоді, коли вони збудовані на тектонічних зламах. Але поставити у таких місцях попереджувальні знаки — цілком реально. 

Скажімо, на дорогах це було б підказкою для водіїв бути особливо сконцентрованим і уважним.

Та головна ідея Олександра Петровича — створити карту України, де були б позначені як аномальні зони, так і місця максимального енергетичного впливу як позитивного, так і негативного. 

Вплинути на дію такої енергії людина поки що не в силі. Але знати про її існування та, по можливості, враховувати це у щоденній практиці — право кожного.

Для багатьох така ідея може видатись фантастичною. Але чи варто когось переконувати в тому, що незрозумілі сили, надприродні здібності, явища космічного масштабу все-таки існують. Кожен хоч раз, якщо не зіткнувся із цими таємницями сам, то принаймні чув про них, і заперечувати їх наявність не наважиться. То чому б і справді не спробувати, якщо не приручити їх, то хоча б трошки наблизитися до їх розуміння. А такі ентузіасти, як Олександр Іщенко, що мають знання, досвід і надприродні здібності, готові допомогти.

Фото автора.

...на його думку, енергетична зона, позначена на карті, стала причиною загибелі в ДТП, поблизу села Порохня, дев’ятьох людей.

На своїх картах гідрогеолог Олександр Іщенко вже  позначає гепатогенні місця...