«Ми переконалися, що ці пташки надзвичайно круті, дуже високо літають, і ворогу дуже важко чимось їх досягнути. Якщо він витратить ракету «Бук» або «Тор», то сама ракета коштує значно дорожче, ніж наша «пташка», — повідомив він у Фейсбуці та зауважив, що викуповується вся партія цих безпілотників, які мають стати очима нашої артилерії, аби кожен удар по ворогу був максимально ефективним.

«Зі зрозумілих причин ми не називаємо виробників і не кажемо, де вони працюють. Але це справжні патріоти України, справжні професіонали. З 2014 року працювали в Україні, мають величезний досвід. А сьогодні поєднують західні технології, західні моделі виробництва, західні ліцензії з глибоким професіоналізмом та патріотизмом українців», — розповів політик, додавши, що з власного досвіду знає — це навіть не бригадний рівень.

«Командувачі, коли їм пропонуєш всю палітру продукції, завжди 100% вибирають ці оперативні розвідувальні апарати. Бо це — «очі» артилерії. Тому саме «Очі Арти», а не Poseidon, буде називатися цей наш проект. Власники авторських прав на це також погодились», — констатував П. Порошенко.

Нагадаємо, раніше Фонд Порошенка та волонтери ГО «Справа Громад» придбали комплекс БПЛА H10 Poseidon Mk II для Десантно-штурмових військ. А також 350 дронів Autel, 11 італійських бронемашин MLS SHIELD, пікапи та вантажівки для підрозділів ЗСУ. Техніка вже надійшла у фронтові бригади. Традиційно Фонд Порошенка подвоює суму коштів, зібрану волонтерами.

Вл. інф.