Народний депутат, співголова депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Болгарія Верховної Ради України Антон Кіссе відвідав Софію, де зустрівся з Президентом Республіки Болгарія Росеном Плевнелієвим (на знімку праворуч).

Антон Кіссе обговорив з Росеном Плевнелієвим економічні відносини між Болгарією та Україною. Також сторони говорили про проблеми й перспективи численної болгарської діаспори, що мешкає в Україні. Росен Плевнелієв поінформував про свій візит в Україну, який відбудеться в травні 2014 року, і прийняв запрошення в рамках візиту відвідати Одесу, Болград, а також болгарські села Одеської області для зустрічі з українськими болгарами.

Крім того, Антон Кіссе й Росен Плевнелієв зачепили питання Всеукраїнського центру болгарської культури, розташованого в Одесі. Питання викупу центру Болгарією розглядатиметься в перспективі для того, щоб зберегти його основне призначення в розвитку болгарської культури й означити роль Асоціації болгар України в його діяльності.

Зустріч відбулася в дружньому та відкритому форматі, обидві сторони залишилися задоволені її результатами. 

Вл. інф.

Фото надано прес-службою депутата.