Кажуть, там без вихідних працює російське ППО, якому й справді «аналогов нєт»!

Минулої суботи воно (ППО русні) прогавило дрон-камікадзе, який занесло з моря просто на дах штабу чорноморського флоту рф у Севастополі. Це вже другий такий випадок. Перший дрон прилетів до «центру прийняття рішень» чф 31 липня, зробив «бабах», унаслідок чого у будівлі повилітали шибки і було скасовано парад рашистського флоту в місті «рускіх моряков».

Цього разу дрон пошкодив дах штабу та частину вікон. Завдяки численним відео, викладеним у мережу спостережливими відпочивальниками, видно, що безпілотник заходив з моря, його намагалися збити зі стрілецької зброї. Експерти Defanse Express його ідентифікували: це цивільний дрон Mugin-5 PRO китайського виробництва. Припускають, що такий уже застосовувався для атаки у червні на Новошахтинський нафтопереробний завод у Ростовській області.

Мовляв, тоді питання прикриття російського нафтопереробного підприємства, що розташоване за 150 кілометрів від українського кордону, від таких атак засобами протиповітряної оборони ще можливо було винести за дужки.

Але зараз йдеться про два випадки застосування китайського цивільного дрона по штабу флоту росіян у головній військові бухті рф на півострові, який після окупації перетворено на військову базу з усією «аналоговнєтною» ППО. І яка вже вдруге проспала китайський дрон.

Такий, м’яко кажучи, непрофесіоналізм російських «пєпєошників» намагався прикрити «губернатор Севастополя» Міхаіл Развожаєв. Спочатку він проговорився, що дрон не збили, а через півгодини звітував: БПЛА «збили», але він впав на дах штабу чф рф.

У такий нехитрий спосіб розвіяно ще один фейк про оснащеність до зубів рф. У реалії «друга армія світу» стріляє по горобцях з усього, що в неї є, а влучити не може. На думку військових аналітиків, то був тролінг дроном. Така собі перевірка боєздатності ворога «на лоха», розвідка майже іграшковим дрончиком. А ще це, кажучи лікарською термінологією, пальпація частин ППО ворога.