Три його дні народження припадали на час виконання завдань у районі АТО/ООС. Бойове хрещення пройшов у Дебальцевому. Відчував гіркоту втрати побратимів і радість здобутих перемог.

З початком повномасштабної російської агресії проти нашої держави гвардієць зі своїм підрозділом захищає незалежність і територіальну цілісність держави.

Знає ціну одному з головних символів нашої держави. На тимчасово окупованих територіях патріотам доводиться переховувати українські стяги. З нагоди Дня Державного Прапора офіцер записав привітання землякам.

«Ми звільнимо кожен клаптик нашої української території, там знову, як і раніше, майорітимуть синьо-жовті стяги. Перемога буде за нами! Слава Україні!» — каже офіцер.

Відеозвернення розміщено на сайті Вінницької обласної військової адміністрації.

У привітанні гвардієць згадує, як два роки тому йому доручили виконати почесну місію — взяти участь у піднятті Державного Прапора над будівлею Вінницької обласної державної адміністрації та обласної ради. Робив це разом із керівником області Сергієм Борзовим. Тоді ж вони за-
кликали земляків прикрасити у синьо-жовті кольори рідну Вінниччину, вивісити національні прапори на своїх оселях. Цей заклик залишається актуальним і нині.

«Наш прапор — наша святиня, нам з ним іти до Перемоги і далі в майбутнє!» — каже голова Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Вінницька область.

Скріншот із відеозвернення Сергія Мержвінського, записаного у районі бойових дій.