Дорогі українці!

31 рік тому, у день проголошення незалежності України до зали Верховної Ради вперше було внесено прапор України.

Це ознаменувало початок нової епохи для українського народу, епохи самостійної та незалежної Української держави.

З тих пір синьо-жовтий стяг був закріплений у Конституції як один із трьох Державних символів України, а 23 серпня оголошено Днем Державного Прапора.

Але після 24 лютого цього року Прапор України став не тільки символом України, а й символом свободи, нескореності духу і боротьби для усього світу.

З початком війни люди у різних куточках нашої планети почали використовувати Прапор України, щоб продемонструвати підтримку українському народу. Прапори України заполонили всі міста Європи. Прапори України розміщені в парламентах багатьох країн. З прапором України виголошують політичні промови, його демонструють під час виступів на світових аренах, одягаються у його кольори.

На жаль, сьогодні використання Прапора України чи навіть його кольорів майже неможливе на тимчасово окупованих територіях, оскільки він демонструє нескореність та силу духу українців. А це вселяє страх в окупантів перед незворотнім.

Проте я переконаний, що вже найближчим часом Прапор України повернеться на всі Українські території, включаючи Крим та Донбас, майорітиме там над кожною будівлею, знаменуючи велику перемогу українського народу.

З Днем Державного Прапора! Слава Україні!

Руслан СТЕФАНЧУК