«За ці шість місяців війни всі зрозуміли, що майбутнє України — з ЄС. І майбутнє ЄС — з Україною», — наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час робочої зустрічі з представниками делегації мережі парламентаріїв «Об’єднані для України» (U4U).

Спікер Парламенту зазначив, що сьогодні останній день, коли Україні 30 років: «Символічно, що саме 30 представників делегації мережі парламентаріїв «Об’єднані для України» (U4U) цього дня у Києві».

«Підтримка України європейськими парламентаріями вкрай важлива», — наголосив Руслан Стефанчук, додавши, що росія планувала розколоти Європу, змусити ЄС відмовитися від України та від власних цінностей свободи й демократії.

Водночас Голова Парламенту акцентував, що сьогодні Україна здійснює необхідні кроки, аби імплементувати рекомендації Єврокомісії. Зокрема, призначено керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури, двох членів Вищої ради правосуддя, ухвалено Антикорупційну стратегію на 2021—2025 роки, узгоджено з Єврокомісією законопроект «Про медіа» для ухвалення у першому читанні, проект закону щодо прав національних спільнот передано на розгляд стороні ЄС.

«Наша мета — до кінця осені виконати всі рекомендації від Єврокомісії, аби на початку року отримати друге «Так» від ЄС і рухатися до повноправного членства», — зауважив Голова Верховної Ради, заявивши, що Україна одночасно бореться на багатьох фронтах: «На полі бою наші мужні воїни воюють за нашу землю, за нашу країну».

Також Руслан Стефанчук окремо окреслив, яка допомога сьогодні потрібна Україні. По-перше, унеможливити для рф обхід санкцій. По-друге, вводити персональні санкції проти еліти російської федерації. По-третє, заборонити видачу віз росіянам. По-четверте, Україні потрібна військова допомога, а також у відбудові України.

«Серед завдань влади — боротьба за європейське майбутнє України. Майбутнє з країнами, із якими маємо спільні цінності», — наголосив насамкінець Голова Верховної Ради України.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.