За даними Генштабу, гаряче на сході країни. Ворог хоче пробити лінію оборони довкола Донецька та відсунути фронт далі від міста. Окупанти намагаються прорватися поміж основними захисними редутами, які були вибудувані ще з 2014 року.

На півдні Донеччини Сили оборони втримали натиск росіян, які штурмували за багатьма напрямками: Золота Нива, Павлівка, Володимирівка та Велика Новосілка. Позиції ЗСУ в Мар’їнці ворог намагається обійти з півдня та з півночі. Зі Старомихайлівки окупанти просуваються на Первомайське, що за Пісками, які, за інформацією деяких військових експертів, уже майже повністю перебувають у лапах загарбників.

Ще більш запеклою є битва за Бахмут, яка точиться в кожному селі на підступах до міста. Із Семигір’я окупанти просунулися до південних околиць Зайцевого, втім по-сусідству оборонці в Кодимі мужньо тримають удар. На північному сході від міста Соледар, який, за звітами росіян, уже давно окупований, усе ще тривають бойові дії, повідомляє Генштаб.

Досить спекотно й на південному фронті. ЗСУ знову вдарили по Антонівському і Каховському мостах. Черговий знищений у Чорнобаївці склад вибухав понад чотири години. Також наша артилерія та ракетні війська розбили склади й військові бази у Херсоні, Каховці, Новій Каховці, Стариці, в Генічеському та у Бериславському районах.

У Запорізькій області військові знищили радіолокаційний комплекс розвідки окупантів «Зоопарк». Днями біля аеродрому в Мелітополі знищили чергову базу та склад боєприпасів. Демілітаризацію провели також у Пологівському, Васильківському та Мелітопольському районах Запорізької області.