Спікер українського Парламенту відзначив грамотами Верховної Ради України за заслуги перед Українським народом військовослужбовців Національної гвардії України та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Для мене честь особисто подякувати нашим захисникам та захисницям! А кращих — відзначити нагородами.

Підполковники, лейтенанти, майори, прапорщики, майстер-сержанти, головні сержанти — кожен сьогодні сумлінно виконує свій обов’язок, ризикує життям та забезпечує національну безпеку та оборону. Ви стоїте за найцінніше благо — благо нашої Батьківщини», — наголосив Руслан Стефанчук.

Нагородження відбулося у знаковому для українців місці — біля пам’ятника Володимиру Великому, який у 988 році охрестив Київську Русь-Україну, що, за словами Голови Верховної Ради України, є символічним.

«Нашій державності більше півтори тисячі років. Нам є що боронити! Пишаюсь, що наші захисники гідно продовжують рід славетних воїнів. Відчуваю гордість поруч із воїнами сучасності! Дякую за службу!» — наголосив Руслан Стефанчук у своїй промові під час нагородження.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

На знімку: Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук (на передньому плані), Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час вручення державних нагород і відзнак.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.       

Більше фото тут