Журналіст Сергій Сай-Боднар, начальник Інформаційного агентства «АрміяINFORM» Віталій Саранцев, народний депутат України Степан Кубів, керівник Головного юридичного управління при Верховній Раді України Михайло Теплюк (зліва направо) під час відкриття.

«Фотографія — це мистецтво однієї миті. Від початку збройної агресії росії проти України наші колеги щодня на фронті фільмують і документують кожну мить. Мить війни. За кожним героєм, зображеним на фотографії, — його власна історія, біль та життя», — зазначив начальник Інформаційного агентства АрміяINFORM підполковник Віталій Саранцев. Фотовиставку «Воїни світла» представлено у прес-центрі Інформаційного агентства «Укрінформ».

Голова Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса Степан Кубів у своєму зверненні до присутніх наголосив: «Наша країна вчергове за більш як тисячолітню історію своєї державності протистоїть ворожій навалі. Не вперше це московити, які впродовж усього свого існування намагаються упокорити нашу Батьківщину. Але вони отримають гідну відсіч!

Фотовиставка «Воїни світла» — 40 світлин, 40 відбитків променів нашої боротьби з російською агресією за незалежність, за свободу. Не випадково ми презентуємо цю виставку у День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України». На виставці представлені світлини фотокореспондентів «Голосу України».

На завершення офіційної частини оголошено переможців фотоконкурсу. Ними стали власні фотокореспонденти Укрінформу у Харкові В’ячеслав Мадієвський та Запоріжжі Дмитро Смольєнко, бойові прес-офіцери Ірина Рибакова, Лілія Кузьмінова, Тетяна Апатченко. Усі вони нині виконують свої професійні завдання, але призи та грошова премія потраплять до кожного переможця.

Співорганізаторами заходу є Інформаційне агентство «Армія-INFORM», Укрінформ, газета Верховної Ради України «Голос України», Всеукраїнська правозахисна організація «Меморіал» імені Василя Стуса; громадська організація «Мистецький фонд імені Короля Данила»; юридичний журнал «Право України». Захід відбувся за підтримки Благодійного фонду імені Апостола Матея.

Головний редактор юридичного журналу «Право України» Олександр Святоцький зазначив, що подібні виставки — це внесок у нашу загальну перемогу.


Головний редактор юридичного журналу «Право України» Олександр Святоцький.

Виставка триватиме ще місяць. Кілька тижнів вона буде представлена в першій залі прес-центру Укрінформу, а потім її перенесуть до вікон агентства, і кожен зможе її побачити.


Світлини з фотовиставки.

Фото автора.