За інформацією ОК «Південь», за 29 серпня було завдано ударів по тринадцяти пунктам управління ворога в Херсонському, Бериславському і Каховському районах, тобто на всьому плацдармі рашистів на правобережжі.

Окрім того, знищено склади боєприпасів у районі Берислава, Антонівки, які розміщені у глибині позицій противника, та передовий склад у районі Високопілля. Удари завдавались і по транспортних артеріях.

Також прилетіло й по об’єктах протиповітряної оборони росіян — шість авіаційних ударів. Здійснюється також контрбатарейна боротьба: нашими ракетно-артилерійськими підрозділами знищено 11 гаубиць «Мста-Б», САУ, РСЗВ та мінометів ворога.

На тлі подій на півдні України, що розгортаються явно не на користь путінського війська, міноборони ерефії 1 вересня планує почати навчання «Восток-2022», що відбуватимуться на Далекому Сході та триватимуть до 7 вересня 2022 року. Для участі в цих маневрах залучаються до 50 тисяч військовослужбовців, головним чином — зі складу армії рф та збройних сил Китаю. Окрім військових з КНР до участі у навчаннях запрошені «колеги» з Білорусі, Казахстану, Киргизстану і Таджикистану.

«Восток-2022» стане першими масштабними навчаннями, які проводитиме росія після початку широкомасштабного вторгнення в Україну. Як заявляють самі росіяни, планують залучити частини Східного військового округу, неназвані десантно-штурмові підрозділи, військово-транспортну та стратегічну авіацію. Маневри відбуватимуться паралельно на семи полігонах Східного ВО із використанням понад 5000 одиниць техніки та озброєння, зокрема 140 літаків та 60 кораблів. У такий спосіб кремль намагатиметься продемонструвати цивілізованому світу та Україні як його частині, що рф ще начебто має за Уралом боєздатні підрозділи, які можуть бути використані для боїв проти ЗСУ.

Як зазначають аналітики польського Defanse24, нині відомо, що Тихоокеанський флот і ВМС Китаю планують відпрацьовувати спільні дії з підтримки сухопутних військ на приморських напрямках та охорону морських комунікацій. Але скільки при цьому самі китайці збираються виставити кораблів — лишається невідомим. Також лишається невідомою загальна кількість військовослужбовців, яку Китай планує виставити для участі в навчаннях.

Схоже, що саме у кількості учасників від Китаю і полягатиме головна інтрига маневрів «Восток-2022». Бо від цього далі залежатимуть трактовки поточних відносин між москвою та Пекіном.

Тобто — чи стане Китай підтримувати технологічно та економічно росію, котра впала у фазу затяжної війни проти України. Або ж навпаки — армія рф стала «васалом» народно-визвольної армії Китаю для втілення агресивних планів Пекіна в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Але у будь-якому разі рф, напевне, демонструватиме світу свої чергові «аналоговнетні» зразки озброєнь. Та намагатиметься довести сама собі, що ще здатна вести масштабні наступальні операції.