У зустрічі також взяли участь голови комітетів Верховної Ради України, представники Офісу Президента України, Генерального штабу ЗСУ, урядовці профільних міністерств та відомств та Уповноважений Верховної Ради України з прав людини. Під час заходу йшлося про соціальний захист, побутове, фінансове, пенсійне, медичне, реабілітаційне забезпечення сімей загиблих військових та гідне вшанування пам’яті полеглих героїв. Зокрема, піднімалися питання законодавчого забезпечення вирішення вищезазначених питань.

«Подібна синергія спостерігається вперше — стільки структур, служб, органів — всіх, хто дотичні до цієї сфери в Україні, готові взаємодіяти, вислуховувати родини загиблих і робити кроки назустріч розв’язанню тих чи інших проблем»,— підкреслив Олександр Корнієнко.

Підсумовуючи дискусію, Олександр Корнієнко визначив основні акценти для опрацювання, які умовно можна об’єднати у три напрями: справедливість у визнанні рівних прав сімей загиблих героїв, підтримка цих родин та опрацювання комплексу нових питань, які виникли з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну.

 Він нагадав, що Парламент має контрольні функції, відповідно до яких визначені проблемні теми мають бути вирішені спільно з органами виконавчої влади та представниками родин загиблих військових. Перший віцеспікер українського Парламенту дав відповідне доручення головам профільних парламентських комітетів та запропонував проводити подібні зустрічі регулярно.

Учасники заходу також вшанували хвилиною мовчання пам'ять українських героїв, які віддали за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України найдорожче – своє життя.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.