Як зазначили в оперативному командуванні «Південь», за добу (станом на ранок 31.08) наші ракетно-артилерійські підрозділи завдали ударів по 13 пунктах управління ворога у Херсонському, Бериславському і Каховському районах, тобто на всьому плацдармі окупантів на Правобережжі.

Вдалося знищити склади боєприпасів, розташовані у глибині позицій противника. Удари також завдавалися і по транспортних артеріях — це мости через Дніпро у районі Херсона та Нової Каховки. Також через Антонівський залізничний міст противник перекинув трубопровід, пальне з якого підвозиться паливозаправниками та прокачується насосними станціями для ворожої техніки, яка потерпає від браку палива на Правобережжі. Утім, схоже, це російське «ноу-хау» працюватиме недовго.

На протидію контрнаступу, що ЗСУ розгортають на півдні України, росіяни перекидають заздалегідь сформовані резервні підрозділи. Принаймні про це повідомляє у Твіттері міноборони Британії.

У британській розвідці зазначають, що українські бронетанкові війська з понеділка, 29 серпня, продовжують наступ на угруповання військ росії на кількох напрямках на півдні України. ЗСУ подекуди відсунули лінію фронту на певну відстань, скориставшись відносно слабкою російською обороною. «Росія спробує закрити прогалини, використовуючи заздалегідь підготовані мобільні резервні підрозділи та перекине деякі сили зі східного угруповання військ», — йдеться в повідомленні відомства.

Тривають бойові дії й на інших ділянках фронту. Сіверськ — Бахмут залишається лінією для виснажування російських ресурсів. Окупанти намагаються здійснювати штурмові обмежені дії, але не мають успіху. Також гарячою точкою залишається ділянка навколо Донецька — це наступи у зоні Мар’янки, Авдіївки, Пісок. Ворог використовує свою відпрацьовану практику вогневого валу, притискаючи нашу лінію оборони. Щоправда, і там росіяни не мають гарних новин.