Постійно чути вибухи. На околицях міста лунали гучні автоматні черги. Окупанти у своїх пропагандистських пабліках написали, що знищили нашу ДРГ. Також пролунали потужні вибухи в районі авторинку, піднявся величезний стовп диму. Там розташовувалися штаб, техніка росіян та блокпост. Утім, що насправді відбувається — достеменно не відомо. Інформації багато, але важливо зберігати інформаційну тишу, щоб не зашкодити нашій армії, кажуть військові.

За інформацією очільниці прес-центру ОК «Південь» Наталії Гуменюк, ЗСУ продовжують виснажувати ворога на півдні України. За її словами, одне із завдань ЗСУ — руйнувати логістичні шляхи окупантів, зокрема мости й понтонні переправи. Так, за останню добу військові знищили 2 командні пункти ворожих десантних полків, 6 складів боєприпасів майже по всьому розподілу лінії фронту.

«Ця робота триває. І, зокрема, транспортні артерії, якими ворог намагається підтягувати резерви, — також під нашим вогневим контролем. ЗСУ завдали 24 авіаційні удари по позиціях ворога. Це насправді дуже потужно. Це та авіація, напевне, яку вони знищили ще на початку повномасштабного вторгнення, як вони всім розповідали», — зауважила вона.

Гуменюк додала, що також українські військові виконують 200—300 артилерійських вогневих завдань. Жителі Херсонщини у захваті від точності цих ударів. «Результат такий, оскільки ми знаємо, куди б’ємо, що там зосереджено, що там буде знищено і як туди влучити», — підсумувала вона.

За даними Генштабу, на Донецькому напрямку противник продовжує ведення активних бойових дій, зосереджуючи основні зусилля на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Здійснює вогневий вплив та намагається покращити тактичне становище, активно веде повітряну розвідку.

За інформацією ГУР Міноборони, Місія Міжнародної агенції з атомної енергії (МАГАТЕ) вирушила із Запоріжжя до ЗАЕС в окупованому росією Енергодарі, попри інтенсивні обстріли міста. Вочевидь, окупанти традиційно спробують звинуватити ЗСУ в обстрілах станції та мирних жителів. За інформацією відомства, над містом «працювала» група російських ударних вертольотів, які гатили по житлових кварталах. Було завдано мінометного удару в безпосередній близькості до території ЗАЕС і атомних реакторів. Є жертви серед місцевого населення.