Командувач об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, повертаючись з робочої поїздки до північних рубежів оборони країни, відвідав малечу міста Бучі та взяв участь у заході,  організованому Командуванням ОС ЗСУ в рамках цивільно-військового співробітництва для дітей, які були під окупацією ворога.

– Наразі у Бучі лікарі національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" надають медичні консультації та проводять обстеження  маленьких пацієнтів, здоров'я яких потребує особливого нагляду. Ці діти на власні очі бачили війну. Саме тому українські військові вирішили допомогти лікарям, впровадивши заходи арт-терапевтичного характеру. Ми ставимо за мету допомогти дітям у розв'язанні психологічних проблем  шляхом створення гарного настрою і отримання позитивних емоцій, налагодження повноцінної комунікації з однолітками, подолання замкнутості та тривожності, – повідомив засновник проекту генерал-лейтенант Сергій Наєв.

– У програмі мистецької акції: демонстрація найкращих українських мультфільмів, створених за роки Незалежності України від Національного центру Олександра Довженка, виступи професійних акторів та розвивальні інтерактивні ігри для дітей, мистецькі майстер-класи з малювання та художнього розпису  і, звісно, подарунки від військових, – додав Сергій Наєв.

Командувач подякував благодійникам, які долучилися до допомоги дітям війни: Українському культурному центру "Дніпро" та громаді українців міста Баффало, США, (Роману Ковалику, Петру Петришину), Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України (президент Леонід Костюченко), БО "БФ "Ти Українець" (директор Вадим Ковальский), ГО "DUSHA/UA".

Як зазначив медичний директор національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит"  з поліклінічної роботи Володимир Сова, медичні послуги надавали спеціалісти різних напрямів, а саме: лікар-педіатр, лікар-нефролог, лікар-алерголог, лікар-хірург, лікар-ендокринолог, лікар-кардіолог, лікар з ультразвукової діагностики, ортопед-травматолог, логопед тощо.  Цього дня лікарями було оглянуто 147 маленьких пацієнтів та проведено 68 лабораторних та діагностичних досліджень.

Свято для дітей Бучі відбулося у межах відомого мистецького проекту "ARTПЕРЕМОГА", який є оновленим національним мистецьким проектом "ARTПЕРЕМИР'Я". Проект засновано у 2018 році з  ініціативи та за сприяння Командувача об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва. Керівником проекту "ARTПЕРЕМОГА" є офіцер Командування об'єднаних сил ЗС України, письменник Борис Кутовий, а художнім куратором – театральний діяч, режисер-постановник Максим Добролюбов. Проект успішно функціонує вже п'ятий рік поспіль. За період його діяльності організовано та проведено 60 виступів найкращих артистів та театральних колективів, на яких побували понад 17 500  дітей та глядачів дорослого віку. Головна ідея проекту – активне протистояння ідеології "русского міра", збереження та розвиток національної української культури.