Пошкоджено 800 медичних об’єктів, 127 — відновленню не підлягають. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я, повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

«Разом із колегами в робочій групі з питань охорони здоров’я Нацради з відновлення України завершуємо роботу над Планом післявоєнного відновлення медичної галузі.

Якщо за низкою інших сфер економіки відбудову можна почати одразу після нашої перемоги, то в медицині ми чекати не можемо. Адже необхідно забезпечити українцям доступ до медичних послуг. Тому паралельно з розробкою Плану тривають ремонтні роботи в медзакладах, які постраждали внаслідок дій окупантів», — наголосив він, повідомивши водночас, що в Україні вже вдалось повність відновити 59 лікарень, які були пошкоджені ворогом. Ще понад 200 — відремонтовані частково, ремонтні роботи тривають. Найбільші обсяги відбудови на Київщині — 23 заклади.

Михайло Радуцький розповів також, що до відбудови закладів на деокупованих територіях долучилися українські меценати. На Київщині відновлення двох амбулаторій у селі Гурівщина та Макарові, що були повність знищені, підтримали ФК «Динамо» (Київ) та Київська школа економіки. До кінця року в цих населених пунктах медики  прийматимуть пацієнтів у нових закладах.

За повідомленням Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України.